Tot de vroege zomer werd er nog gebouwd aan de Atlantikwall. Op zes juni 1944 was het plotseling D-Day, aan de kust van Normandië. In september werd Antwerpen bevrijd, de Duitse troepen in Frankrijk en België steken haastig over vanuit Terneuzen en Breskens. Door de zware verdedigingswerken rondom de Schelde besloten de geallieerden tot zware bombardementen op Zeeland.

Breskens wordt zwaar getroffen, de dijken van Walcheren breken door. Het Landfront was zo voor een groot deel uitgeschakeld. In de ochtend van 31 oktober landden de geallieerden bij Vlissingen en Westkapelle. Op 3 november 1944 was Walcheren bevrijd. Meer dan 3.000 geallieerden kwamen om het leven, meer dan 4.000 Duitsers.

De Atlantikwall is één van de grootste bouwprojecten van de 20e eeuw, met de grootste fortificaties ooit gebouwd. Naast Normandië is Walcheren de enige plaats waar de linie doorbroken is. Na de oorlog zijn er veel werken gesloopt. In Zeeland zijn er nog veel bunkers intact, zichtbaar maar ook onzichtbaar: wachtend in de duinen, onder een paar meter zand.